Sensei Radivoje Janković

Radivoje Janković

5.dan

Rođen je 12.12.1972. u Beogradu, borilačkim veštinama se bavi od 7. godine.

Doktor je nauka iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja. Doktorsku disertaciju je odbranio na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu.

Docent na Kriminalističko-policijskoj akademiji, predmet Specijalno fizičko obrazovanje 3 – upotreba sredstava prinude (situacioni nivo primene borilačkih veština).

Predavač za uže stručne predmete za stručno osposobljavanje aikido trenera u saradnji sa Višom sportskom i zdravstvenom školom i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu.

  • osnivač i glavni trener aikido kluba Centar
  • član ispitne komisije za DAN pojaseve Nacionalne aikido federacije Srbije
  • predsednik Beogradskog aikido saveza
  • učestvovao je i pomogao u osnivanju i razvoju aikido klubova u nekoliko gradova Srbije, u kojima je prethodnih godina održao veliki broj seminara i ispita

U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije bio je koordinator projekata i trener na letnjim aikido kampovima. Takođe, bio je koordinator i trener na projektima koji su organizovani sa Gradskim sekretarijatom za sport i gradskim opštinama Palilula i Vračar sa ciljem promovisanja rekreativnog fizičkog vežbanja kroz aikido.